Egy szerencsétlen mozdulat

Amikor nemrég azt határoztam el, hogy elég volt abból, hogy már közel tíz éve dolgozom ugyanannál a cégnél, ahol nem csak hogy nem igazán honorálják a munkámat megfelelő munkabérrel, és igazából három éve nem kaptam fizetés emelést, de még csak meg se nagyon becsülnek, mert ígéreteket mindig kapok, de sem az anyagi részen, sem pedig a munkakörülményeimen nem igazán változtatnak, így pedig már nem tudok és nem is akarok tovább türelmes lenni, átmegyek egy másik céghez. Többször is kerestek már meg a váltás lehetőségével, de valahogy én mindig túl félénk voltam ehhez, most azonban betelt a pohár, és eldöntöttem, hogy átmegyek és kipróbálom magam egy teljesen új közegben.

Persze ezek a szituációk és feladatok az ember életében sosem mennek könnyen. A váltás mindig tartogat nehéz érzéseket, még akkor is, hogy ha nem annyira szívlelte már azt a helyet ahol éppen dolgozott. Én is így voltam ezzel, hiszen a kollégáim közül sokakkal nagyon szoros kapcsolat alakult ki, és bizony nehéz volt az elválás, de láttam rajtuk hogy nagyon drukkolnak nekem hogy jó helyem legyen, és hogy egy – két emberrel meg is fog maradni a kapcsolat, még akkor is, ha nem napi szintű lesz, hanem csak időszakos.

Persze az új munkahely bőven tartogatott kihívásokat, főleg, hogy már a kezdetekkor sokkal több lehetőséget kaptam, mint az előző cégnél bármikor. Nem csak arra, hogy bizonyítsam a rátermettségemet, hanem eszközhasználatban és egyéb dolgokban egyaránt. Már első nap kezembe nyomták a céges telefonomat, amit sajnos egy rossz mozdulattal sikerült is már az első héten a földre ejtenem, így szükségessé vált egy samsung telefon szerviz, de ebben is nagyon segítőkészek voltak a kollégák és hála a jó égnek nagyon gyors és profi segítséget kaptam a kijelzőcsere megoldására, így ezzel sem volt probléma. Nagyon megrémültem, hogy már az első héten galibát okozok, de hála a jó égnek nagyon türelmesek és kedvesek velem mindannyian, így semmi probléma nem volt. Azt hiszem jót tett nekem a váltás.