Pénzügyi tanácsadó önéletrajzát javítottam

Nemrég hozzám fordult segítségért egy gyerekkori jó barátom, Alex, aki már nagyjából tíz éve dolgozik pénzügyi tanácsadóként egy biztosítónál. Munkahelyet fog váltani, mert úgy alakult, hogy a közeljövőben a feleségével Debrecenbe költöznek, ezért megkért, hogy kicsit turbózzuk fel együtt az önéletrajzát.

Elhozta nekem az általa megírt önéletrajzot, amit eddig elküldött a számára szimpatikus cégeknek, és őszintén nem értette, hogy mi a probléma vele. Ahogy ránéztem, rögtön láttam, miért nem hívták vissza még egyik helyről sem. Természetesen elkövette azokat a tipikus hibákat, amelyekre már korábban is felhívtam a figyelmet. Pl.: beleírta azt is, hogy diákként nyaranta melyik gyorsétteremben dolgozott. Ez egy pénzügyi tanácsadó esetében teljesen felesleges, és egy személyzetis számára inkább megmosolyogtató, mint lényeges információ. Nem beszélve arról, hogy egy terjedelmes szövegben elveszhetnek a fontos adatok, az irreleváns tapasztalatunk alapján pedig nyilván nem mi leszünk a legjobb jelöltek a munkáltató szemében.
Önéletrajz írása során se felejtsük el azt az aranyszabályt, hogy a kevesebb néha bizony több!

legjobb lakásbiztosítás 2019 online

Alex önéletrajzát gyorsan ráncba szedtük és még néhány trükköt is tanítottam neki, amit egy esetleges állásinterjú során bevethet.
Végtelenül hálás volt a segítségemért, mindenáron viszonozni akarta valamivel a szívességet és az időt, amit rászántam. Mivel egyébként is közeledik a lakásbiztosításom évfordulója, és a mostani biztosítóm nagyon megemelte az árakat, ezért egy új lakásbiztosítás megkötésével kapcsolatban kértem a segítségét. A régi munkahelyén már felmondott a költözés miatt, az újat pedig még csak most keresi, tehát valóban független tanácsot tudott adni, hogy melyik a legjobb lakásbiztosítás 2019-ben online.

Az Alex által javasolt oldalon meglehetősen könnyű volt eligazodni, még a gyerekre is rá merném bízni, annyira egyszerű. Nagyon tetszett, hogy már az elején kiválaszthattam az igényeimnek megfelelő szolgáltatásokat, így természetesen megjelöltem, hogy szeretnék gépjármű assistance-t és vállalkozási biztosítást is a legjobb lakásbiztosítás 2019-es online verziójához. Nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy nyitva hagyott nyílászárón befolyt víz okozta károkra is lehet biztosítást kötni. Megnyugtatott a tudat, hogy ezek szerint nem én vagyok az egyetlen ember az univerzumban, akinek egyszer úgy sikerült elmennie két hétre nyaralni, hogy nyitva hagyta a pincéje ablakát, és természetesen pont abban a két hétben volt özönvízszerű esőzés Magyarországon. Ez egy kellemetlen emlék, mivel akkor kukába került nagyjából minden, ami a pincében volt, ráadásul újra kellett vakolni és festeni az egész helyiséget. Tanulva az esetből, ezt az opciót is rögtön bejelöltem.
Ahogy egyre több mindent adtam hozzá a „kívánságlistámhoz”, elkezdtem rettegni, vajon milyen összeget hoz ki nekem a végére a kalkulátor.

Minden aggodalmam alaptalan volt, mert meglepően kedvező ajánlatokat adott ki az oldal. Az örök szkeptikusságom persze most sem hagyott cserben, ezért egy új böngészőablakban újra megadtam ugyanazokat az adatokat és új kalkulációt végeztem, hátha az első hibás volt, de a második számítás során is ugyanolyan ajánlatokat kaptam, hiába nem akartam hinni a szememnek.
Ez tényleg a legjobb lakásbiztosítás 2019 online!

Gyorsan meg is kötöttem a számomra legmegfelelőbb lakásbiztosítást, amit gyorsan és egyszerűen banki átutalással ki tudtam fizetni.
Csak azt sajnáltam, hogy Alex nem kapott jutalékot az általam kötött biztosítás után. Örültem volna, ha a szakszerű segítségéért cserébe ő is kap valamit a javított önéletrajzon kívül.
Alig telt egy hét a közös délutánt követően, és Alex is megkapta a kézzel fogható jutalmát. Az új, javított önéletrajza elküldését követően két debreceni cégtől is behívták állásinterjúra, ő pedig saját bevallása szerint mindkét interjún nagyot alakított. Annyira jól sikerült szerepelnie, hogy a végén még ő választhatott, melyik vállalathoz szerződik, mert mindkét helyről ajánlatot tettek neki.
Ezt nevezem én kölcsönösen jövedelmező délutánnak egy régi, jó baráttal!