Önéletrajz íráshoz nyugodt hely kell

A munkakeresés egyik legfőbb feltétele és lapaja a jó önéletrajz. Ez lesz az első dolog, ami rólad árulkodik a jövendőbeli munkáltatódnak. Ez alapján dől el, hogy be fognak-e hívni élőszavas interjúra, vagy mész a kukába és mehetsz másik állás után nézni. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy az önéletrajz pontos, lényegre törő, összeszedett, frappáns és megnyerő legyen. Ezt pedig nem annyira könnyű összehozni, ezért nem árt, ha fejben jó alaposan átgondoljuk, hogy mit és hogyan kell csinálni. Én például mindig fürdés közben szoktam az ilyen dolgokat rendezni magamban.

A fürdőszoba megadja nekem azt a nyugalmat, ami ehhez szükséges. Persze nem csak bemegyek és elkezdem írni, hanem fogom magam és veszek egy jó forró fürdőt, elengedem magam és elkezdem végiggondolni, hogy mit szeretném, hogy gondoljanak rólam, az alapján, hogy elolvassák a művemet. Szép lassan feloldódom a vízben, persze csak idézőjelesen, és csak arra tudok fókuszálni, hogy mit kell írnom ahhoz, hogy ez sikerüljön.

Persze azt hozzá kell tennem, hogy egyébként is nagyon kényes vagyok erre a helységre. Valahogy a fürdő nálam amolyan szentély funkciót tölt be az otthonomban. Elképzelni sem tudnám a napom befejezését a nélkül, hogy hazamenjek, és a nap fáradalmait a kádban ülve pihenjem ki egy jó könyv és esetleg némi bor társaságában. Persze időnként ennél aktívabb eseményeknek is helyt ad ez a szoba. Kifejezetten romantikus lehetőségeket tartogat számunkra, ha a bort megtartjuk, de a könyvet lecseréljük egy csinos lányra (persze lányok esetében fiúra) és még megspékeljük a dolgot néhány gyertyával, félhomállyal és egy kevés finom illatú illóolajjal. Higgyétek el érdemes egyszer kipróbálni, lés utána rendszert fogtok csinálni belőle.

Persze nem csak a kád, hanem a többi berendezés is legalább annyira fontos. A szekrények kifejezetten rejtetten vannak elhelyezve, aminek helytakarékossági okai is vannak. Emellett a csempe színe és a faburkolat is otthonos kisugárzást ad. A kiegészítők szintén mind azt a célt szolgálják, hogy minél kényelmesebb és pihentetőbb legyen az itt töltött idő.

Visszatérve az önéletrajzra, eddig minden munkakeresésemnél így csináltam, és minden alkalommal megdicsérték az irományom, hogy mennyire profi és egyedi lett. Ebből gondolom, hogy másnál is beválhat az a módszer, amit a fentiekben leírtam.