Miért fontos egy jó önéletrajz?

A válasz egyszerű. Az első magadról adott benyomás, amit a munkáltató tapasztal belőled. Ezért kell, hogy a lehető legjobban legyen tálalva minden erényed és munkatapasztalatot. Sokan nem is sejtik, de az önéletrajzuk miatt nem hívják őket vissza, mert egyszerűen ízléstelen a kivitelezése, és gyakori a rosszul felépített és nem releváns tartalmat közlő önéletrajz. Az ízlésficamos CV a legkisebb probléma, mert az még is egy emberi szépérzék, leócsárolni felesleges, viszont a tartalma, hogy milyen munkatapasztalatokkal bír az ember, vagy milyen erős jellemvonásai vannak, vagy szabadidejében mivel foglalkozik, ezeket alaposan össze kell válogatni. Nem érdemes egy irodai álláshoz feltüntetni, hogy betanított munkát végeztél diákmunkába, vagy van pár hónap tapasztalatod vendéglátásban, mert ezek az adatok a munkáltató szemében nem fontosak. Ennek az oka nem más, mint az adott munkakörbe nem oszt, nem szoroz az a tapasztalat, hogy milyen gyorsan mosogatsz, vagy, hogyan bánsz a csavarkulccsal… Szerintem ez a legfontosabb, az önéletrajz írásánál, azaz csak az adott munkakörre vonatkozó tapasztalatok és erősségeket kell, helyesebben érdemes feltüntetni! A többi adat csak sallang és csak hosszúvá és érdemtelené teszi az önéletrajzot és nem jó, ha ezek a jelzők jutnak először eszébe a leendő főnöknek.

Ha már készen van a tökéletes CV, lehet is jelentkezni a munkákra!

Számos módja van, hogyan tud az ember munkát találni. Kereshet újságban, vagy kapcsolatok útján, fejvadász cégek segítségével, online munkagyűjtő oldalakon, vagy elég nyitott szemmel járni és figyelni ki van-e téve az üzletre, egy munkaerő kereső felirat. Szerintem a leghatékonyabb módja, ha apróhirdetésen keresztül keres az ember, persze ez csak bizonyos munkákra igaz, mert orvosokat nem fognak így halászni a kórházak…  Viszont a legtöbb hirdetés csak addig van fenn, amíg él, nincsenek kamuk, nem csak keresni, de kínálni is lehet. Esetleg ha nem tudod, hogy juss el eddig, a keresőbe írd be – aprohirdetes allas – az ékezetek sem fontosak és már is eléd tárul, rengeteg lehetőség, ami csak arra vár, hogy elfogadd! Személyre szabottan tudsz keresni hely megadásával, munkatípussal. Gyors és egyszerű a keresés és már az apróból látható, hogy nagy céggel, vagy kis vállalkozással lesz-e dolgod, és milyen minőségre számíthatsz. Egyszóval álláskeresésre és álláshirdetésre is kifejezetten előnyös egy apróhirdetős oldal!

Bár az itt talált munka fizetését is szépen el lehet költeni egy ilyen oldalon, hiszen, számtalan termék elérhető, olcsón megvásárolható, mert az élelmesebbek kiteszik felesleges dolgaikat, hogy még utoljára valami hasznuk származzon belőle. Így az ember könnyen hozzájuthat akár egy olajszűrőhöz, vagy egy babaruhához is. Akár egy nagy használt termékek pláza, csak nem kell kimozdulnod a lakásból, hogy válogass a rengeteg minden között!

Remélem valamit segített ez a kis írás, hogy sikeresebben találj munkát, fontos, hogy az első kudarcok (ha vannak) ne vegyék el a kedved, mert annyi lehetőség van, mint égen a csillag! Aki dolgozni akar és tud is, az dolgozni fog, ha állás kell, akkor pedig böngéssz apróhirdetéseket!