Külsőségek, ítélkezés, motorozás, és a bukósisakok

Sokszor tapasztaltam már, hogy az emberek külsőségek alapján ítélnek meg. Te is találkoztál már ilyennel, vagy tapasztaltál már ilyet esetleg?

A külsőségek

Gondoljunk csak bele, hogy mennyi mindent elárul a külsőnk magunkról. Ezt már tapasztaltam én is, még gyerekként is, és felnőttként is. Persze anyám mindig mondogatta, hogy nem kell magunkat festeni, ha valami szeretni fog, az úgy fog elfogadni, ahogyan vagyunk. De milyen az ember kamaszként, mindent siettetni akar. Hamar akar szerelmes lenni, és azt akarja, hogy hamar legyen barátja.staging-258624_640

Persze kamaszként mindenki jól akar kinézni, és szebbnél szebb, vagy márkásabb ruhákat akar hordani. Mivel sportoltam, én sok esetben hordtam melegítőt, mg az iskolába is. Valamiért előfordult nem is egy alkalommal, ha nem melegítőben voltam, akkor jobban felfigyeltek, és köszöntek is a körülöttem lévők, mintha más ruhában lettem volna. Mintha nem lenne mindegy, hogy éppen milyen a ruhám, hiszen a ruhában akkor is én vagyok benne, és én ugyan az vagyok.

Az ítélkezés

Ugyan ezt megtapasztaltam felnőttként is. persze ekkor már jobban tudtam kezelni a dolgokat. De amikor csak leszaladok a közértbe vásárolni, nem fogok kiöltözni úgy, mint amikor mondjuk az irodába megyek be dolgozni. Szeretem a szép ruhákat is, és a szolid sminket, de ha nem muszáj, akkor kényelmesebb, gyorsabb a farmer is.

Felnőttként is megtapasztaltam a megkülönböztetést. Gondoljunk csak bele magunkat, a motorosok helyzetébe. Ha már bukósisakokat látunk, akkor biztos, hogy rögtön arra gondolunk, hogy gyorsak, szabálytalanok, baleset…és nem pedig valami jóra. Pedig ők is csak emberek, és ettől még ők is lehetnek ugyan olyan jók, mint bárki más.

Tehát legyen rajtunk bármi, vagy épen lássunk bárit bármilyen öltözékben, vagy éppen agyon sminkelve, próbáljunk meg az öltözék mögé látni, és az embert megkeresni. Nem hiába mondja a dal is: „Az aki szép, az reggel is szép…” mindenkiben van valami jó, csak meg kell találni.