Konyha felújítás, és napelem rendszer kialakítás

Ha az időnk engedi, sokszor elmegyünk különböző kiállításokat megnézni, csak hogy mi hogyan fejlődik. Most meg aktuális is a dolog, hiszen szeretnénk végre a konyhát felújítani.

Egészen pontosan 2 év, 3 hónapja, és 7 napja mondhatom ki, hogy van házunk. Igen csak nehéz utat jártunk be addig, amíg eljutottunk ideáig, de végül sikerült. A pénz megteremtésénél indult minden, ami a mai világban nem egyszerű feladat. A szülői támogatást el lehet felejteni a mi esetünkben, hiszen egyikünk családja sem olyan jómódú, hogy egy lakással csak úgy megajándékozzanak minket.

A kezdetek

Mind ketten a vendéglátásban dolgozunk, így is ismerkedtünk meg. Az egyik nagy hotelbe időnként el szoktam menni beugrósnak, amikor egy nagyobb rendezvény van. A munkám mellett ha tudom mindig megoldom, mert tyrol-1017606_640azonnal fizet, és jobban keresek vele, mint a munkahelyemen, magasabb a beugrós órabér. Szóval Jani is jelentkezett egyik alkalommal dolgozni, innen az ismertség. Egy három napos orvosi konferencia volt a megismerkedésünk helyszíne. Elég nehézkes volt, mert sok idő nem volt a beszélgetésre, maximum két várás között. Szóval miután összejöttünk, pár hónapra rá már együtt is laktunk. Hiszen a puding próbája az evés, és nem voltunk már tizen évesek, ha együtt tudunk lakni pár hónap után, akkor majd pár év után is.

A pénzkereset

Jani munkája kétesélyes volt, hogy az étterem megmarad e vagy bezár. Inkább a nyári időszakban megy jobban, ilyenkor sok étterem pang az ürességtől. Sokat gondolkodtunk, és böngésztük az internetet, találtunk hasonló cikkeket is, itt megtalálod.

Végül két éven keresztül kijárt dolgozni Ausztriába. Nehéz volt, mert amikor kint dolgozott, az azt jelentette, hogy hetekig, vagy ha nagy hajtás volt, akkor hónapokig nem találkoztunk. De anyagi szempontból viszont jelentős volt. Hogy miért? Amíg kint dolgozott, szállása, és az étkezése biztosítva volt. Igaz, hogy eléggé lefogyva szokott hazajönni, hiszen kint igen másképpen főznek, mint itthon, de valamit valamiért. Azért egy szezon alatt nem kis összeget tudott hazahozni, ami nagyban segítette a házvásárlásunkat.

A ház kiválasztása

Nem volt nehéz, hiszen évek óta nézegettünk egy helyes kis házat a szüleitől nem messze falun. Mivel mind ketten vidéken nőtünk fel, egyértelmű volt, hogy ott is akarunk maradni. Jani szeretett nyáron kint a földeken dolgozni, a szüleinek igen sok földje volt, így ha állatot akartunk tartani, akkor a takarmány adott lett volna. Na nem mintha nagy állat farmot szerettem volna, hiszen az állat tartás ma már nem olyan kifizetődő mint régen volt. Emlékszem, mikor még én gyerek voltam, és a nagymamának voltak malacai, mindig mentünk etetni őket, vagy éppen füvet szórtunk be nekik. Bármennyire is jó volt, ma már nem tartanék. Ha lehetőségem lesz rá, és munka mellett meg tudom oldani, akkor esetleg szárnyas állatot szeretnék tartani.

A ház körüli munkálatok

Igyekeztünk minden mi magunk megoldani, azért, hogy minél több pénzünk maradjon a felújítási munkákra. Persze mindenhez mi sem értünk, így potato-544073_640muszáj volt, hol egy ilyen, hol pedig egy olyan szerelőt hívni. Bármennyire is szerettük volna, hogy Janinak ne kelljen többet kimennie, és újra hónapokat külön lenni, de nem volt más lehetőségünk, ha szerettünk volna újra előrébb lépni. Azt gondolom, inkább hálásnak kellene lennünk a sorsnak, hogy van ilyen lehetőség, ahol az itthoni többszörösét is megkeresheti.

Az újabb elválás

Persze soha nem könnyű az, ha távol kell lennünk a szeretteinktől, de most már tudatosan terveztünk, és csak annyit szerettünk volna még összerakni, ami ahhoz szükséges, hogy a házat rendbe rakjuk. Hogy mi volt még hátra? Egy igen nagy feladat, a konyha. Erről a helyiségről határozott elképzeléseim voltak, hiszen úgy szerettem volna megcsinálni, hogy utána évekig, akár évtizedekig ne kelljen hozzá nyúlni.

A konyhán kívül szoba került a megújuló energia is, azaz a napelem rendszer kialakítása. De a konyha mindenképpen elsőbbséget élvez, de ez is igen jó lehetőség lenne, mert ezzel a villanyszámlánk is megoldott lenne.

Hogy mi a célunk? Mik a terveink a jövőre nézve? Mindenképpen szeretnénk az álmainkat valóra váltani. A legnagyobb álmunk már megvan, hiszen van egy otthonunk. Már csak azt szeretném elérni, hogy azon minden rendben legyen, és akkor vége lehet a külön töltött időszaknak is.