Kettőt, egy csapásra – azaz, hogyan bővítettem önéletrajzomat nyelvtudással

A mai világban elengedhetetlen egy jó életrajz, egy jó életrajz mellé pedig egy nemzetközileg elismert nyelvtudás. Bevallom, én is csak pár éve kezdtem komolyabban foglalkozni ezzel, ugyanis ráeszméltem, hogy egyetemi diplomám megszerzéséhez szükségem van egy C1-es szintű B típusú komplex nyelvvizsgára. Míg évfolyamtársaim nagy része, már első évben megszerezte a vizsgáját, vagy eleve úgy jött egyetemre, hogy rendelkezett eggyel (ha nem többel), nekem második évem vége felé beugrott, hogy nem ártana egy olyan beszerzése saját magam számára is. Igen, valóban elég gyerekes és utolsó pillanatra hagyós húzás volt tőlem.

Azonban mégis szerencsével jártam, ugyanis létezik egy olyan angol nyelvtanfolyam ,ami olyan személyeknek is tud segíteni, akik nem első osztályú nyelvkészséggel rendelkeznek. Így igaz! Számomra sokat segített az a nyitottság, ami ezen a kurzuson várt. Nem éreztem azt, amit általában a nyelvi órákon szokás, a szigorú tanmenet nyomását, vagy amikor hibázok, a sok idegen szempár tekintete, stb. Az ilyenek miatt soha nem is szerettem a nyelvórákat, nyelvi kurzusokat. Viszont itt sikerült elérniük, hogy az emberek megbarátkozzanak egymással, és ne legyenek egymásnak idegenek. Amikor találkoztunk régi ismerősökként köszöntöttük egymást és ez nekem nagyon jól esett (feltételezem a többieknek is). Mindezt kirándulások, társasok is elősegítették.

Miután végre sikerélményem volt az angol nyelvtanulás terén, kezdtem magabiztosabb lenni, és így még inkább „ragadtak rám” a szavak. A nyelvvizsga volt a következő lépés, aminek sikeres teljesítése után, egyrészt megkaptam az egyetemi diplomámat, másrészt pedig volt egy nemzetközileg elismert bizonyítványom arról a nyelvtudásról, amit megszereztem.

A CV-m kiegészült ezáltal nem csak egy, hanem kettő fontos ponttal, azt pedig nem is szeretném külön sorolni, hogy mennyi pluszt jelent egy világnyelv ismerete és használata.