Ha nem törött az iPhone kijelzője, akár azon is tudsz önéletrajzot írni!

Sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehetne humor mentesen beleírni az önéletrajzomba, hogy én bizony az önéletrajzokkal, azok megírásával és javításával foglalkozom. Mégis csak, hogy mutat egy ilyen rubrika. Ugyan akkor ez egy igenis fontos munkatapasztalat, főleg, ha az ember pályázatíróként akar dolgozni tovább. Azért váltanék munkahelyet, mert bárhogyan is nézem, sokkal többen keresnek profi pályázatírót, mint önéletrajz írót Főleg azért, mert egy rendes és értékelhető önéletrajznak a formája már bárhol fellelhető az interneten és oda már csak be kell helyettesíteni a személyes adatokat. Ezzel szemben egy pályázat sokkal összetettebb feladat és sokkal több időt is igényel, valamint sokkal kevesebben érzik magukat képesnek arra, hogy jól megírjanak egy ilyen pályázatot. Egy szóval több és változatosabb munka, jobb fizetés és persze nagyobb felelősség, mégis én ezt szeretném csinálni.

A lényeg, hogy az állás, amire jelentkeztem, oda fel is vettek és lassan fél éve hivatásos pályázatíróként dolgozom. A munkámmal járó jobb fizetésnek köszönhetően pedig úgy döntöttem, hogy végre valahára megjavíttatom az iPhone-om betört kijelzőjét. Szegénykét már jó ideje leejtettem, de valahogy úgy voltam vele, hogy amíg képes arra, hogy használjam, addig nem kell kicseréltetnem. De az utóbbi időben kicsit rosszabbodott a helyzet és ezért jobbnak láttam, hogy ha kezdek vele valamit. Ráadásul valahol olvastam is, hogy egy szimpla törés ronthatja a telefon további részeit, így célszerű cserélni a kijelzőt. De hogy mennyi egy iPhone kijelző javításának ára? Hát ez egy jó kérdés. Bizony nem kevés. Ezért azt a boltot akartam megtalálni, ahol ez a legjobb áron érhető el. Egy napot rászántam arra az egyik hétvégén, hogy rendesen utánamenjek ennek a dolognak. Emlékeztem, hogy egy pár hete az egyik kollegám éppen ezzel a témával kapcsolatban újságolta, hogy az ő iphone kijelző cseréjét milyen könnyen sikerült megoldania. Ezért írtam is neki egy üzenetet, hogy legyen oly kedves és küldje el nekem azt az oldalt, ahol tájékozódott az kijelző csere árairól. Ezt meg is tette és én szépen kikutattam, hogy az én készülékemnek a kijelző cseréje milyen árban is van. Valamivel kevesebbre számítottam, de ha már belevágtam úgy éreztem, hogy végig is viszem. Ráadásul vállaltak rá garanciát, ami nagyon jól jön, mert ki tudja, hogy mi történik. A lényeg, hogy felhívtam őket, majd fogtam magam és bevittem hozzájuk a telefont. Az üzletben megjegyezték, hogy itt volt már az ideje, hogy megjavíttassam a kijelzőt, mert pár nagyobb repedés komoly bajokat is okozhatott volna rövid időn belül a telefonon.
Pár nap után kaptam is értesítést, hogy mehetek a kész telefonomért. Nagyon szépen megcsinálták, szinte fel sem ismertem a telefonomat. Egész úton hazafele a villamoson nyomkodtam, hiszen végre ilyen formában is tudtam az ügyfeleimmel kommunikálni és nem csak akkor, amikor laptop vagy asztali gép előtt ülök. Kicsit olyan érzés volt, mint először egy okos telefont használni. Jóformán csak telefonálni tudtam rajta úgy fél éve.

Amikor pedig hazaértem azonnal rendeltem magamnak az internetről olyan telefontokot és üvegfóliát, mely minden oldalról védi a telefonomat, nehogy megint betörjön. Egyszer még megérte kifizetni a javítást, de másodszor már fájt volna. A lényeg, hogy nagyon elégedett voltam az eredménnyel és nagyon örültem, hogy végre megint normálisan használhatom a telefonomat.