Egy rossz CV is lehet értékes, maximum nem munkaszerzéshez, hanem gyereküléshez

Jelenleg egy nagy multinál dolgozom, ahol, ha a kolléga munkahelyet akar váltani, akkor beadhatja hozzánk, hozzám az önéletrajzát én pedig megszerkesztem, hogy minden munkáltató számára vonzó lehetőségnek tűnjön. Azt hinné az ember, hogy egy ilyen neves munkahelyen már tudnak CV-t írni az emberek, de sajnos nem így van. Néha olyan balgaságokkal találkozok, hogy azt nem hiszem el. A leggyakoribb probléma, hogy minden munkahely fel van sorolva ahol azelőtt dolgozott a kedves kolléga, még akkor is, ha egy olyan helyre jelentkezik, ahova például az eladói tapasztalat egyáltalán nem szükséges. Igen, ezt is beírják, ha csak 2-3 hónapot dolgoztak ilyesmi munkakörben. Nem tudom, hogy nem képesek megérteni, hogy az ilyen információ nem szolgál tartalommal, csak felesleges adat, ami zsúfoltabbá teszi az önéletrajzot. Pedig elvileg mindenki diplomás és még így se tudom felfogni, hogy nem tanulhattak erről ott… Mondjuk, ha ez nem lenne, lehet, munkám se lenne, szóval, amíg ilyenek vannak, addig nekem csak jó.

A múltkor egy olyannal találkoztam, az egyéb hasznos képességekhez be volt írva, miszerint kifejezetten ügyesen rendel online és fel volt sorolva néhány oldal, ahonnan már sikeresen rendelt. Egy szőke nőről van szó… Alig hittem a szememnek, hogy valaki ilyet csinál. Elég érdekes oldalak voltak felsorolva, köztük a babaverda.hu is. Nem tudtam, milyen oldal lehet, azért rákerestem. Az elején azt hittem gyerekeknek lehet luxusautót vásárolni, de azért az még is elég brutális lenne, magyar viszonylatba. Majd megláttam a babakocsi, gyerekülés, játékok és minden, ami a babákhoz köthető. Hatalmas termékválasztékot találtam, minden fül alatt és kifejezetten minőségiek a termékek. Megörültem az oldalnak, és továbbítottam is haveromnak, akik kedvesével éppen gyerekprojektbe vannak, és már lassan érkezik is a kicsike.

Tudtam, hogy nagy a harc, hogy az érkezése előtt mindent beszerezzenek, és tudtam, hogy például gyerekülést még nem sikerült vásárolniuk a kocsiban, ezért továbbítottam is nekik a babaverda.hu domain címet, hogy kedvükre válogathassanak és a még hiányzó dolgokat beszerezhessék!

Cimborán nagyon megörült a honlapnak, mert mondta nagyon jól böngészhető és király dolgok vannak rajta, már ki is néztek egy-két dolgot, amit online kosarukba bele is raktak. Egy igazi babafelszerelés mennyországnak tartják. Én örültem, hogy segíthettem nekik, mert igazából csak ennyivel tudok hozzájárulni a nehéz időszakjukhoz.

Az önéletrajzot, amiből hozzájutottam a weboldalhoz, kijavítottam, átírtam a kedves hölgynek és elmondtam neki, legközelebb mire figyeljen. Megköszönte természetesen és kicsit ki is nevette a saját balgaságát. Sikeresen nyert felvételt a következő munkahelyére, barátaim pedig sikeres rendelést adtak le a babaverdán és sikerült mindent beszerezniük, mielőtt a gyerkőc megérkezik, szóval teljesen megnyugodhattak most már.